Atractii Turistice

Plaja Corbu

Situată la aproximativ 23 de kilometri de orașul Constanța, pe malul Mării Negre, în apropierea localității cu același nume Plaja Corbu Este o plajă sălbatică și liniștită, fiind una dintre cele mai curate plaje din România.

Plaja Corbu se întinde pe o distanță de aproximativ 10 kilometri și este acoperită cu nisip fin și alb, iar marea are o culoare turcoaz cristalină. Plaja este foarte populară printre pasionații de sporturi nautice, cum ar fi kitesurfing și windsurfing, datorită vânturilor puternice care suflă în această zonă.

Plaja este ideală pentru cei care caută liniște și relaxare, fiind departe de agitația turistică și de aglomerația din orașele de pe litoralul Mării Negre. Este un loc perfect pentru plimbări lungi pe malul mării, pentru picnicuri și pentru a admira apusurile spectaculoase de soare.

Unsplash

Atractii turistice

Plaja Vadu

Plaja Vadu este cunoscută și pentru faptul că este una dintre puținele plaje din România unde țestoasele marine vin să-și depună ouăle. De aceea, zona este protejată și există restricții în ceea ce privește accesul pe plajă în anumite perioade ale anului.

În spatele plajei se află păduri de pini și stejari, care adaugă un farmec aparte acestui loc. Plaja este o oază de liniște și pace, departe de agitația turistică din stațiunile de pe litoral.

Cetatea Histria

Cetatea Histria este unul dintre cele mai vechi orașe din România și se află la aproximativ 40 de minute de Corbu. Acesta a fost fondat în secolul al VI-lea î.Hr. și a fost locuit până în secolul al VII-lea d.Hr. Orașul are o serie de vestigii interesante, inclusiv un teatru vechi, un templu și o bazilică.

Biserica Sfântul Nicolae din Adamclisi

Această biserică este situată la aproximativ 20 de minute de Corbu și este un monument istoric important. Biserica a fost construită în secolul al XIII-lea și a fost renovată și restaurată de-a lungul timpului. Acesta este un loc minunat pentru a vedea arhitectura veche și pentru a învăța mai multe despre istoria regiunii.